tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kevään vihreää ja valoa



Opintojakso päättyi virallisesti eilen. Tänään on ollut rauhallinen iltapäivä vielä tunnustella iloa sekä tyytyväisyyttä opintopiirien erilaisista lopputuotoksista. Toimitte lopputuotoksien suhteen niin kuin teistä tuntui ja omistajuus on yhteinen. Kaikissa näissä oli innostunut ja tulevaisuuteen katsova verkottunut ote.

Yhteinen ja dialoginen tiedonrakentaminen on ollut viime viikkoina puristuksissa, sillä tämä opintojakso toteutettiin kohtuullisen napakassa ajassa. Kaikkien ponnistelut kovasta paineesta huolimatta tuottivat tulosta ja jokaisen persoonallisuutta on tarvittu yhteisen lopputuleman saattelemiseksi. On siis tarvittu oma-aloitteisuutta, vastuullisuuden tunnetta ja yhteisiä tavoitteita.

Opintojakson prosessi oli laadittu DIANA-mallin mukaisesti ja opinnot oli täysin opiskeltavissa avoimissa oppimisympäristöissä mobiilisti. Mielestäni malli jätti tilaa ja avoimuutta teille työstää tavoitteisiin suuntaavaa oppimista yhdessä tutkien sekä tietoa rakentaen. Yhdessä tekemänne lopputuotokset ovat arvokkaita jatkossakin meille kaikille verkostoitujille. Verkostoitumista tukeva tapahtumakalenteri oli varsin kiinnostava ja synkronoitavissa omaan kalenteriin. Miten hienoa on, että se on juuri teidän kokoama. Perehdytystä tukeva visuaalinen esitys on otettavissa perehdytyksen käyttöön ja miten usein nämä seikat jäävätkään huomioimatta uuden opettajan aloittaessa. Sosiaalisen median yhteisö ammatillisille opettajaopiskelijoille on valtakunnallisesti tärkeä, tarvitaan yhä enemmän vertaisuutta. Myös PopUp-idea on valmis käyttöön. Verkostoitumisen väylät ja paikat-listaus pitää meidän silmät avoimina kaikille mahdollisuuksille.

Autenttiset kysymyksenne ovat tuottaneet valtavan määrän tietoa opintojakson osaamistavoitteista  ja tämä yhdessä rakentamanne tieto kulkekoot mukananne opettajuuden tiellä.

Itsearviointi toteutettiin tänä vuonna syväsuuntautuneemmin, jotta avoimet kysymykset auttaisivat jokaista reflektoimaan omaa toimintaansa, osaamista ja osallisuutta yhteisessä tekemisessä.


Toivotan teille pian valmistuville opettajille rohkeutta verkostoitua ja olla dialogisesti verkostojen jäseninä. Nautitaan kevään vihreästä ja uusista kasvun mahdollisuuksista,

Sanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti